Ziua Bibliotecii „Nicolae Titulescu”, prilej de sărbătoare spirituală şi culturală.

Biblioteca „Nicolae Titulescu” a invitat publicul iubitor de cultură, carte şi lectură la manifestările ocazionate de aniversarea a 22 de ani de lectură publică la Ialoveni. O manifestare culturală de excepţie, organizată  joi, 23 martie, 2017 cu un amplu program de activităţi, care a inclus festivitatea de deschidere, apoi a avut loC mai multe expozitii de carte şi pictură a elevilor Şcolii de arte, Catedra de arte plastice (profesor dn. Victor Guţu).

Din program am avut parte de  momente frumoase muzicale prezentate de Vasile şi Antonela Gaţapuc, elevii şcolii primare ″Ion Creangă″, de  Liviu Paşa şi Flaviu Gurmeza, elevii LT ″Petre Ştefănucă″,

 de asemenea şi de Ionela Condrea, eleva LT ″Andrei Vartic″. Ne-am bucurat de prezența ″Scriitorilor în Casa Cărţi  ″, şi anume a Claudiei Partole, scriitoarea îndrăgostită de cuvînt, a dn. Lidia Ungureanu, suflet hărăzit Poeziei şi a dn. Zina Bivol, cu Poezia în suflet.

Întîlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă primitoare și constructivă. Cîțiva copii, cuprinși de emoție au recitat poezii din opera scriitoarei, demoNstrînd cît de aproape și dragă le sunt versurile Claudiei Partole.
Mulțimea spectatorilor din sală, în special a copiilor, a demonstrat că opera scriitoarei își regăsește locul bine meritat în agenda de lecturi a copiilor.
Pe parcursul evenimentului, scriitoarea a împărtășit publicului noile sale realizări, idei de proiecte și dragostea sa pentru cuvîntul scris.

Evenimentul a culminat cu premierea învingătorilor concursurilor celui mai activ cititor, a celui mai implicat voluntar a bibliotecii şi cu turul prin bibliotecă.