La Biblioteca Publică Orăşenească “Petre Ştefănucă”, Ialoveni va fi deschis un Centru de Informare al Uniunii Europene!

Biblioteca Publică Orăşenească "Petre Ştefănucă", a devenit  Centru de Informare al Uniunii Europene. Acum vom putea avea acces la toate resursele digitale ale Uniunii Europene în bibliotecă.

În timpul apropiat urmează să primim un cont de utilizator gratuit pentru accesarea librăriei digitale a Uniunii Europene – EU Bookshop (https://bookshop.europa.eu/ro/home/). EU Bookshop este un serviciu on-line, funcționând ca librărie, bibliotecă și arhivă a publicațiilor UE editate din 1952 și până în prezent. Site-ul vă propune 110 000 de titluri și 235 000 de versiuni electronice ale acestora (în format PDF, e book). Publicațiile vor fi accesibile în peste 50 de limbi de utilizare, printre care și limba română.

   La16 martie, în incinta bibliotecii publice raionale ,,ÎPS A. Plămădeală” Hincesti a avut loc evenimentul de lansare a Centrului de Informare al Uniunii Europene. La acest eveniment important au fost prezenţi, reprezentantul  Delegatiei Uniunii Europene în R.M, ofiţer politic Ecaterina Dorodnova, reprezentant Novateca, Margarita Ursu, Vice presedintele raionului Hincesti , Şeful directiei cultură şi turism, specialist principal DCT, deasemenea au fost prezenţi şi coordonatorii Centrelor de Informare UE din bibliotecile din or. Ialoveni şi Cahul. Un aport deosebit la crearea acestui centru a fost oferit de Programul Novateca, iar reprezentantul Programului Novateca, Margarita Ursu a menţionat despre procesul de modernizare al bibliotecilor, care va include platforma digitala de informare pentru cetăţeni. Datorita acestei oportunitati  şi Biblioteca Publica Orăşenească "Petre Ştefănucă", va beneficia de accesul gratuit la platforma digitala a Uniunii Europene. Ş – a semnat acordul de colaborare şi a fost înmânată plăcuţa Centrului de Informare al UE. La finele evenimentului , oaspeţilor le-au fost prezentate citeva servicii moderne. Ne-au fost oferite materiale promoţionale din partea reprezentantului  Delegatiei Uniunii Europene în R.M şi am beneficiat de o excursie prin Palatul Princiar Manuc Bey